"Het Praathuis" - Nieuwetijdsgenezen

Ga naar de inhoud

"Het Praathuis"

Activiteiten
Gespreksleiders:
Peter Langendijk en Wieke Kroijenga.
Prijzen:
€5 per keer, contant te voldoen bij aanvang bijeenkomst.
Tijdsduur/locatie:
Ca. 2 uren, bij ons in de praktijkruimte.
Aantal rondes:Het is de bedoeling dat we met 5 bijeenkomsten al een heel eind op weg zijn. En je kunt natuurlijk altijd nog een keertje inhaken als je meer wilt.
Data/tijden:In overleg, afhankelijk van de deelnemers en het soort problematiek. Van 19.30u tot ca. 21.30u.
Deelname:
Aanmelden via het Aanmeldformulier op onze website.

Doelstelling:
Het doel van deze regelmatige bijeenkomsten is dat we in een gezellige, ontspannen sfeer met elkaar gaan praten over wat ons zoal bezighoudt en hoe we daarin verder kunnen komen. Dat doen we met een lach (en als het nodig is, ook met een traan) in niet al te grote groepjes (maximaal 8 personen). We doen dit met veel openheid en respect naar elkaar, ongeacht leeftijd, kleur, uiterlijk en geaardheid. Het is allemaal heel laagdrempelig en gemakkelijk toegankelijk voor iedereen.

De inzet is dat we elkaar op deze manier inzichten en oplossingen kunnen verschaffen, waardoor we verder kunnen komen. Er zijn veel mensen die zich met een heleboel dingen geen raad weten, die geen klankbord in de directe omgeving hebben en jaren lang op eigen houtje door blijven modderen. En dat hoeft helemaal niet, als we elkaar gewoon een handje helpen en elkaar als één familie bijstaan. Het gaat echt om het "Wij" gevoel i.p.v. het "Ik en de rest" gevoel.

Toegevoegde
waarde:
De toegevoegde waarde van deze aanpak is dat twee altijd meer weten dan een. Ook is het heerlijk als je eens van je af kunt praten en dat de mensen ècht naar je luisteren. Bovendien hebben de gespreksleiders heel veel levenservaring, ontzettend veel kennis uit allerlei verschillende bronnen en culturen en een jarenlange ervaring als coach, therapeut en spiritueel docent.

Een waardevol extraatje van deze besprekingen is ook dat je hele andere contacten krijgt, ook buiten de bijeenkomsten om en dat daar leuke vriendschappen uit voort kunnen komen.

Doelgroep:Iedereen die een beetje normaal in z'n vel zit en ergens mee worstelt, ongeacht wat dat is, of gewoon nieuwsgierig is naar het leven en wat er allemaal nog meer is tussen hemel en aarde. Mensen die voelen dat er ergens iets niet klopt in deze maatschappij, dat hun leven op de één of andere manier niet volledig is, mensen die niet in hun huidige situatie willen blijven hangen. Afhankelijk van datgene wat jou bezig houdt, wordt je ingedeeld in één van onderstaande groepen. Dat bepalen we samen tijdens een (telefonisch) intakegesprek.

Kinderen zijn ook van harte welkom en voor hen is er natuurlijk een aparte groep. Je wilt toch niet alle onzin van die volwassenen aanhoren? Jij zit met hele andere dingen. Maar: onder de 16 jaar mag je hier alleen met toestemming van je ouders naar toe.

Voor alle duidelijkheid: drank-, drugs- en financiële problemen gaan we hier niet behandelen: daar zijn andere gespecialiseerde hulpverleners voor.

Groep 1:
Emoties


Bij deze groep gaat het om het omgaan met voornamelijk emotionele problemen. Je blijft er in het dagelijkse leven almaar tegen aan lopen en het kost je voortdurend heel veel energie. Vaak leidt dit tot uitzichtloze situaties. Emoties zijn net als pijn: het zijn signalen waar je iets mee moet doen en niet in moet blijven hangen. Als je je vinger brandt, dan trek je die toch meteen terug? Maar hoe doe je dat met emoties?

 • Ben jij steeds verdrietig, boos, bang of teleurgesteld?
 • Moeten ze jou altijd hebben?
 • Heb jij altijd conflicten?
 • Is Jantje of Pietje altijd maar boos of jaloers op jou?
 • Ben jij heel vaak slachtoffer en kun jij er niks aan doen?

Dan pas je precies in deze groep. Je legt je dingen gewoon voor aan iedereen en we bespreken met elkaar hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Een ander kan altijd neutraler tegen jouw dingen aan kijken en je ogen soms op een verrassende manier openen. Ook kunnen wij heel goed uitleggen hoe emoties en emotionele reacties werken en waarom ze vaak onnodig escaleren, waardoor je daar veel gemakkelijker mee om kunt gaan. En dat alleen al is een enorme bevrijding!

Groep 2:
Ziekten


In deze groep bespreken we met elkaar waarom we ziek zijn en wat we daar zelf aan kunnen doen. Veel mensen zitten in een slachtofferrol en hebben helemaal niet in de gaten dat ze het onbewust zelf mede hebben veroorzaakt. Logisch, want dat wordt ons ook niet geleerd.

Toch kun je er zelf een heleboel aan doen en dan hebben we het over onze (negatieve) manier van denken, onze angsten en twijfels, onze (negatieve) verwachtingspatronen en vooroordelen, onze emoties, onze verkeerde voeding en andere ongezonde zaken. Wij zijn in deze maatschappij hoofdzakelijk bezig met wat we niet willen, i.p.v. met wat we wel willen: daar ligt de sleutel! Alle ziekten hebben een reden: toeval bestaat niet en erfelijke ziekten bestaan ook niet, ook al lijkt dat wel zo en wordt ons dat ook zo uitgelegd. Het zit allemaal toch een beetje anders in elkaar... Nieuwsgierig?

Let wel: dit is absoluut geen klaag- en zeurgroep, dat doe je maar ergens anders! Natuurlijk mag je best even vertellen wat je hebt, maar dat houden we beknopt. Dit is alleen bedoeld voor diegenen die geen slachtoffer (meer) willen zijn en er voor willen knokken i.p.v. alleen maar slikken!

Groep 3:
Blokkades


Hier gaat het meer om sociale en maatschappelijke problemen en uitdagingen. Je wilt meer uit je leven halen, maar loopt tegen allerlei obstakels aan en dat kriebelt van binnen, dat zint je niet. Hoe doorbreek je dat? Hoe kom je in vredesnaam verder?

 • Loopt jou leven niet zoals jij zou willen?
 • Heb jij altijd pech?
 • Heb jij het gevoel dat je maar niet echt vooruit komt?
 • Durf je dingen niet op te pakken, of maak je niks af?
 • Krijg jij nooit die baan van je leven?
 • Heb jij nog steeds geen vaste relatie?
 • Loopt jouw studie of relatie niet lekker?

Meestal heb je dan ergens een blinde vlek en kun je er zelf niet meer objectief naar kijken. Gooi dat hier maar eens in de groep en bespreek dat maar met elkaar. Gegarandeerd dat wij met z'n allen de oorzaken wel zien en je mogelijkheden kunnen aanreiken hoe je die blokkaden het beste aan kunnen pakken. Zodra jij in ziet waarom je in een bepaalde situatie blijft hangen, heb je de oplossing eigenlijk al in handen!

Groep 4:
Hoog-
sensitiviteit:


Er zijn de laatste jaren steeds meer hoogsensitieve mensen (vooral kinderen), die worstelen met van alles en nog wat. En er komen er nog veel meer. We noemen ze oa. nieuwetijdskinderen, kristalkinderen, indigokinderen, etc. De reguliere zorg doet z'n best om ze te helpen, maar zolang je de spirituele en energetische achtergronden niet kent, kun je de kern van het probleem niet aanpakken. Ben jij:

 • Erg gevoelig voor stemmingen en energieën van anderen?
 • Meer gericht op voelen en intuïtie, i.p.v. op denken?
 • Slecht geaard en dus zo maar van slag?
 • Spiegelend en vaak ook sterk confronterend naar de anderen?
 • Op school niet op je best door bv. concentratieproblemen?
 • Volgens je huisgenoten vaak de oorzaak van conflicten thuis?
 • Iemand met andere normen, waarden en denkbeelden?
 • Iemand die zich helemaal niet thuis voelt in deze wereld?

Dan zou jij veel baat kunnen hebben bij deze groep. Voor jou (en natuurlijk je ouders) is er echt hoop. Het is nl. helemaal geen probleem, maar een gave. Maar hoe ga je daar mee om? Je moet weten waarom je zo bent, hoe dat allemaal werkt en dat dat te maken heeft met een heel groot plan en met wat je later gaat doen in deze wereld. Het grootste probleem is echter dat je niet geaard bent en daar weten wij heel goed raad mee. En we hebben daar ook hele praktische en zeer effectieve oefeningen voor, die je thuis heel gemakkelijk zelf kunt doen.

Groep 5:
Spiritualiteit:


Bij deze groep gaat het om de persoonlijke spirituele ontwikkeling. Dat is met name in dit nieuwe Aquarius tijdperk een zeer belangrijk onderwerp. Heel veel mensen voelen de laatste jaren dat het niet goed gaat in de wereld. Het maakt hun angstig en onzeker. Ergens diep van binnen weten ze dat het anders moet en kan, maar hoe leg je de vinger precies op de zere plek? Waar kun je mee beginnen? Wat is wel en wat is niet waar? Afhankelijk van je behoeften zouden we het over de volgende onderwerpen kunnen hebben:

 • Wat zijn aura's en chakra's?
 • Wat is spiritualiteit?
 • Wat kan ik daar mee bereiken?
 • Hoe kom ik daar verder in?
 • Wat is mijn missie in deze wereld?
 • Hoe ziet de toekomst er uit?
 • Zijn wij de enigen in het heelal?
 • Wat zijn opgevaren Meesters?
 • Waarom zijn wij hier?
 • Waar komen wij vandaan?
 • Etc.

Het moet al heel raar gaan, als wij al deze vragen (en nog honderden andere) niet kunnen beantwoorden. Er zijn zeer bijzondere foto's en filmpjes om e.e.a. te ondersteunen. En we kunnen ook hele interessante oefeningen in de groep gaan doen... Een feestje, echt waar!


.

Terug naar de inhoud