Ademhalingstechnieken - Nieuwetijdsgenezen

Ga naar de inhoud

Ademhalingstechnieken

Behandelingen
Geschikt voor:

Stress, burn-out, fobieën, angsten, paniekaanvallen, aanraken en aangeraakt worden, intimiteit, seksuele problemen, incest.

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt ademen en die zijn niet altijd goed. Door stress kan het zijn dat je heel "hoog" gaat ademen, dus met het bovenste deel van je borstkas. Of je ademt door de stress juist veel te veel en je gaat hyperventileren. Je kunt ook te weinig of te oppervlakkig ademen, omdat je op de één of andere manier bang bent om die borstkas in beweging te brengen. Dit gebeurt b.v. bij astma, of bij problemen met je borstspieren. En als je veel emotionele ladingen bij je keel of bovenaan je borst hebt, dan ga je met je buik ademen.

Zo zijn er allerlei variaties en meestal ontstaan die omdat "dat andere" niet prettig voor je voelt. Onbewust vermijd je die onprettige beweging, ga je anders ademen en op een gegeven moment is dat een gewoonte geworden en weet je niet beter. Zo'n verkeerde ademhaling leidt op den duur vaak weer tot andere problemen. Dat kunnen fysieke problemen zijn (bv. pijnlijk spieren of ribben), of zuurstofgebrek. Maar ook, als het om emotionele ladingen gaat, kan het zijn dat het probleem a.h.w. oprukt en je vermijdende ademhaling niet meer vermijdend genoeg is.

Als het om emotionele oorzaken gaat, dan zijn er allerlei technieken (zie de knoppen links) om daar iets aan te doen en de oorzaak weg te halen. Gaat het om fysieke zaken, dan is het natuurlijk zaak om eerst bij de arts langs te gaan. Kan de arts er niets meer aan doen en moet je hiermee leren leven, dan kan ik je waarschijnlijk helpen om anders te leren ademen. Dat kan met je buik i.p.v. je borst, of andersom, of een combinatie. Dat kan ook door volume- en/of tempobeheersing of door je houding aan te passen. En dat is meestal een verademing...

.

Terug naar de inhoud