Bio feed back - Nieuwetijdsgenezen

Ga naar de inhoud

Bio feed back

Behandelingen
Geschikt voor:

Versnelde hartslag, hoge bloeddruk, opgejaagd gevoel, stress, burn-out, concentratieproblemen.

Bio feed back is een methode waarbij je innerlijke toestand wordt gemeten en naar jou wordt teruggekoppeld, zodat je er iets mee kunt doen. Je krijgt een aantal sensoren op je vingertoppen, die je hartslag en je zuurstofniveau meten. Deze gegevens worden verwerkt in een computerspel, waarin je diverse opdrachten moet uitvoeren.

Bij de éne opdracht moet je ontzettend rustig worden om het gewenste resultaat te bereiken, bij de andere moet je je juist heel erg opjutten. Er zijn er ook waarbij je een perfecte balans tussen beide moet zien te vinden en vast zien te houden.

Op het scherm zie je b.v. een steen die opgetild moet worden. Hoe meer je je zelf opjut, hoe hoger de steen komt. Of een deur die open moet door heel rustig te worden. Je ziet dat de grendels langzaam openschuiven naarmate je rustiger wordt. En als het om balans gaat, dan is boogschieten een perfecte oefening: zodra je iets teveel gestrest bent, gaat de pijl over het doel heen en ben je iets te rustig, dan gaat de pijl onder het doel door.

Deze methode leert je heel veel over jezelf en hoe je met je geest je lichaam kunt beïnvloeden. Perfect voor mensen met stressproblemen.

.

Terug naar de inhoud