Coronabeleid - Nieuwetijdsgenezen

Ga naar de inhoud

Coronabeleid

Formele zaken
Uitgangspunten coronabeleid:
 

 • In deze ruimte worden individuele therapiesessies gegeven.
 • Daarnaast worden hier twee opleidingen voor therapeuten gegeven: de Spirituele School, waarbij men wordt opgeleid tot gespecialiseerde Urim-Code therapeut en de Therapeut- en Healersopleiding, wat een allround therapeutenopleiding is.
 • Beide opleidingen zijn beroepsopleidingen op HBO-niveau.
 • Het theoriedeel van beide opleidingen doen we online met Zoom.
 • In het praktijkdeel wordt heel veel met de energetische stoelen gewerkt, wat alleen hier in deze ruimte kan gebeuren.
 • Deze praktijkruimte valt onder de categorie ‘binnenruimtes’, niet in huis.
 • Voor zowel de therapiesessies als voor de opleidingen geldt dat dit geen contactberoep is.
         
Ter onderbouwing zijn onderstaande teksten overgenomen van www.rijksoverheid.nl op 21-01-2021:Wij hebben op basis hiervan de nodige maatregelen genomen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. De opleidingen zijn daarom zo ingericht, dat deze op een gezonde en veilige manier gevolgd kunnen worden. Deze maatregelen zijn als volgt:
 
 1. Wij ontvangen niet meer dan twee cursisten per les, eventueel drie, als er minstens twee uit één gezin komen. Samen met de beide docenten zijn dat maximaal vier of vijf personen in deze ruimte. Omdat ieder een vaste plek heeft in de cirkel, kunnen wij de 1,5m afstand garanderen.
 2. Wij nemen de richtlijnen van het RIVM als uitgangspunt. Onze docenten zijn op basis hiervan bekend met hoe te handelen. Ook de cursisten zijn hiervan op de hoogte en dienen zich hier aan te houden.
 3. Je wordt alleen toegelaten als je geen risico vormt voor de gezondheid. Eén dag van tevoren vul je daarom de vragenlijst bij het knopje ‘Aanmelden/Vragenlijst Corona’ in. Bij koorts (38 ºC of hoger), verkoudheid, benauwdheid, hoesten of andere symptomen, dien je dit z.s.m. te melden en thuis te blijven. Wij bieden dan de mogelijkheid om online toch nog zoveel mogelijk mee te doen.
 4. Bij het bezoek aan het toilet is er soms kans dat mensen elkaar tegenkomen. De volgende toiletbezoeker dient daarom te wachten tot de vorige weer op z’n plaats zit.
 5. Mondkapjes zijn voor docenten en cursisten tijdens de lessen niet verplicht, zolang de 1,5m gerespecteerd wordt.
 6. Hygiëne
  1. Bij aankomst worden de handen gereinigd met desinfecterende gel of spray.
  2. Blootgestelde oppervlakken (stoelen, deurgrepen, kranen etc.) worden regelmatig gedesinfecteerd met antibacteriële vloeistoffen.
  3. De toiletruimte wordt voorafgaand aan de lessen met extra zorg en desinfecterende middelen gereinigd.
  4. Wij zorgen voor voldoende zeep, doekjes, schone handdoeken en handgel, zodat iedereen met enige regelmaat zijn handen kan wassen.
  5. Iedereen dient regelmatig zijn of haar handen te wassen.
  6. Niezen of hoesten doen we in de elleboog.
 7. Deelnemers dienen hun eigen eten mee te nemen in afgesloten verpakkingen, zoals waterflesjes, plastic bakjes etc. Koffie en thee worden door de docenten in de pauzes klaargezet in de keuken, waar dit om de beurt opgehaald kan worden.
 8. Wanneer een cursist achteraf besmet bleek te zijn tijdens de opleiding, dan zullen we dit z.s.m. melden aan de andere cursist(en).

.

Terug naar de inhoud