Handoplegging - Nieuwetijdsgenezen

Ga naar de inhoud

Handoplegging

Behandelingen
Geschikt voor:
Pijnbestrijding, energieblokkades.

Met handopleggen (ook wel magnetiseren genoemd) kun je heel veel doen. Over het algemeen wordt dit gebruikt voor pijnbestrijding en het corrigeren van een onbalans in je energie.

Er lopen diverse grote meridianen door je lichaam en de energie die daar door heen stroomt, treedt vaak naar buiten bij de vingertoppen en in je handpalm, net boven de muis van je hand. Ik leg dan m'n hand op het probleemgebied van de cliënt, of hou één of meer vingertoppen tegen een bepaald pijnpunt of energiepunt aan.

Vaak leggen healers hun hand ergens op en weten ze niet precies wat ze moeten doen: het is dan puur intuïtief. Daar is niks mis mee, maar het is nog mooier en krachtiger als je weet wat er bij de cliënt aan de hand is en welke energie je moet gebruiken om dat te behandelen. Dat kan Aarde-energie zijn, kosmische energie, engelenenergie, prahna, liefde, etc. Nooit je eigen energie hiervoor gebruiken, want dat hou je als therapeut niet lang vol.

Ik roep eerst de juiste energie op en als ik dan de bewuste plek aanraak of m'n hand er boven houd, dan voel ik de warmte en tintelingen door m'n hand stromen. Ook jij ervaart dat meestal als warmte en tintelingen. Niet iedereen kan dat trouwens voelen, maar dat zegt meer iets over het waarnemingsvermogen van de cliënt. De hoeveelheid energie kan worden verhoogd of verlaagd met de intentie waarmee ik dat doe en met m'n ademhaling.

Ik vraag regelmatig hoe het gaat, zodat ik kan bijsturen. Soms verergert een pijn eerst en zakt die later af, soms verplaatst de pijn zich naar een ander punt en dan gaan we er gewoon achteraan. Het komt ook voor dat de pijn vrij snel verdwijnt en dat er even later een pijn op een heel andere plaats opdoemt.

Niet alle klachten kunnen hiermee worden opgelost of verlicht. Als er een andere oorzaak aanwezig is (fysiek, voeding of trauma), dan komt de klacht na verloop van tijd weer terug. Het is zaak om dit goed in de gaten te houden en niet onnodig lang door te gaan met deze methode.

Quantum Touch is eigenlijk precies hetzelfde, maar dat is een gepatenteerde methode uit Amerika. Ik gebruik die zelf niet meer, omdat ik door mijn opleidingen bij de sjamanen weet dat er een foutje in de zogenaamde body-sweep zit, waardoor het effect niet optimaal is.

.

Terug naar de inhoud