Lichaamsgericht werk - Nieuwetijdsgenezen

Ga naar de inhoud

Lichaamsgericht werk

Behandelingen
Geschikt voor:

Stress, burn-out, fobieën, angsten, paniekaanvallen, aanraken en aangeraakt worden, intimiteit, seksuele problemen, incest.

Lichaamsgericht werk betreft diverse technieken waarbij je fysiek wordt gestimuleerd. Het kan zijn dat er op bepaalde plekken op je lichaam wordt gedrukt (bv. rug- of buikdrukken), dat je in een specifieke houding wordt gebracht, dat je stevig bij je armen of benen vastgehouden wordt, of dat je helemaal in een soort houdgreep genomen wordt. Dit gebeurt natuurlijk alleen maar na goed overleg vooraf.

Als de juiste handelingen worden verricht, kunnen er ineens herinneringen en/of gevoelens naar boven komen, die met die houding te maken hebben. Je kunt bv. door buik- of rugdrukken zomaar ineens beginnen te huilen, of je gaat je plotseling verzetten, zonder te weten waarom. Ook kun je - als je op een bepaalde manier wordt vastgehouden - weer in een situatie van vroeger terecht komen, waarin je ook zo werd vastgehouden (bv. aanranding, opsluiting, verkrachting, baarmoeder, etc.). Zo kun je ook ineens in een vorig leven terecht komen. Die dingen gaan we dan helemaal uitwerken en oplossen.

Maar ook simpelere dingen zijn mogelijk. Veel mensen zijn bv. bang om aan te raken en aangeraakt te worden. Dat kan een behoorlijk verstoring in allerlei relaties opleveren. Door heel voorzichtig fysiek contact te maken en dat stapje voor stapje binnen je eigen grenzen verder uit te bouwen, kun je het vertrouwen in jezelf weer helemaal terug winnen.

.

Terug naar de inhoud