Privacy statement - Nieuwetijdsgenezen

Ga naar de inhoud

Privacy statement

Formele zaken
Jouw privacy:
Wij vinden het erg belangrijk dat je weet hoe wij met je gegevens omgaan, zodat je begrijpt dat die bij ons in goede handen zijn.

Wie zijn wij?
Wij zijn Nieuwetijdsgenezen, bestaande uit Peter Langendijk en Wieke Kroijenga. We zijn getrouwd en geven ieder afzonderlijk en/of samen allerlei behandelingen. Peter is de eindverantwoordelijke voor het verwerken van je persoonsgegevens.
Zijn je gegevens
in vertrouwde handen?
Wij gebruiken je persoonsgegevens helemaal in overeenstemming met de wettelijke voorschriften die hiervoor gelden. Deze zijn geregeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (de AVG, een Europese privacyregelgeving).
Waarom willen
wij je gegevens?
Als je door ons behandeld wilt worden, willen we graag een aantal persoonsgegevens van je hebben. Wij gebruiken deze gegevens om:

  • Je op te nemen in ons systeem, zodat wij kunnen factureren,
  • Contact met je op kunnen nemen om afspraken te maken of te verzetten,
  • Bij te houden welke behandelingen je al hebt gehad en de eventuele bijzonderheden daarbij, om vervolgbehandelingen goed te kunnen afstemmen.
Welke gegevens
zijn dit?
Voor de facturering en de contacten hebben wij de volgende gegevens van je nodig:

  • Naam, adres en woonplaats (NAW gegevens),
  • E-mailadres en/of telefoonnummer.

Voor de kwaliteit van de zorg die wij verlenen zijn dit:

  • De oorspronkelijke klacht,
  • Het doel wat je graag wilt bereiken,
  • De soorten behandelingen die je hier hebt gehad,
  • Eventuele bijzonderheden die daarbij aan de orde zijn gekomen, zodat we daar de vervolgbehandelingen goed op kunnen afstemmen.

Er worden alleen direct door jezelf verstrekte gegevens gebruikt en eventuele opmerkingen die voortkomen uit de behandelingen. Er worden geen indirecte gegevens uit andere bronnen verzameld, zoals bv. van internet of van derden.
Medisch dossier:Op grond van de WGBO zijn wij verplicht om per cliënt een medisch dossier bij te houden. Over het algemeen staat hier bij ons niet meer in dan wat hier boven is opgesomd, maar we willen het toch even vermelden.
Contacten:
Veel contacten tussen u en ons verlopen telefonisch of per e-mail. Telefoongesprekken worden nooit opgenomen of anderszins geregistreerd. E-mails worden wel bewaard.
Beveiliging van
de gegevens:
Wij hebben passende maatregelen genomen om de persoonsgegevens te beveiligen en misbruik daarvan te voorkomen. Zo is deze website bv. beveiligd, zodat je je gegevens zonder risico kunt invullen en versturen. Ook zijn er - op de facturen na - geen papieren documenten, is de fysieke en digitale toegang tot de administratie beveiligd, zijn er back-ups geregeld en gebruiken we digitale encryptie voor alle mogelijk gevoelige bestanden. Wij hebben ook een geheimhoudingsplicht uit hoofde van ons beroepsgeheim. De gegevens worden geheel conform de wet- en regelgeving verwerkt en bewaard.
Bewaartermijn:De gegevens worden conform de wet WGBO gedurende 15 jaar bewaard. Als die periode is verstreken, of als je daar eerder om vraagt, worden alle persoonlijke gegevens, inclusief het bijbehorende e-mail verkeer, gewist.
Derden:
Wij verstrekken je gegevens onder geen enkele voorwaarde aan derden en hebben ook geen koppelingen met (computer)systemen van derden.
Cookies:Wij gebruiken geen cookies op onze website.
Je rechten:
Je hebt ten alle tijde het recht om je persoonsgegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. In dat geval kun je ons het beste even een e-mail sturen. Je krijgt dan van ons binnen een week een overzicht van alle gegevens, zodat je kunt bepalen wat je daar mee wilt. Indien je dat op prijs stelt en wij het er samen over eens zijn dat dit een zinvolle wijziging is, passen wij de inhoud aan, of verwijderen we je gegevens.
Nieuwe ontwikkelingen:
Dit privacy statement is voor het laatst aangepast op 13-05-2019. De tekst hiervan kan door ons worden aangepast, wanneer nieuwe ontwikkelingen daar aanleiding toe geven. Dit kan bv. als de privacywetgeving of onze manier van werken verandert. Het is daarom verstandig om deze tekst af en toe na te lezen.
Klachten:Indien er klachten zijn n.a.v. deze website, kunt u die schriftelijk indienen bij Nieuwetijdsgenezen, t.a.v. P.J. Langendijk. Voor adresgegevens: zie Contact.
Zijn er nog
vragen?
Heb je nog vragen over de manier waarop wij met je persoonsgegevens om gaan? Stuur ons dan even een e-mail.

.

Terug naar de inhoud